FINAL SALE: lees onze voorwaarden alvorens te bestellen!

FINAL SALE: lees onze voorwaarden alvorens te bestellen!

  Microstep

  0 Producten


   Seen 0 of the 0 products

   Vanaf een jaar of 2 zijn kinderen dol op steppen en de kindersteps van Microstep hebben zeker bijgedragen aan de populariteit. Dat is gelukkig niet zomaar. Ze zijn veilig, licht van gewicht en ontzettend leuk om te zien. Denk bijvoorbeeld aan een stuur met een roze eenhoorn, een blauwe haai of eentje met een kinderzitje voor een leuke pop of knuffel.

   Is een step goed voor de ontwikkeling van kinderen?

   Steppen leert kinderen om hun evenwicht beter te bewaren. Hierbij maakt het echt niet uit of je een step van Microstep koopt, of een andere. Mits de kwaliteit van de step maar degelijk is. Kinderen die eerst een loopfiets hadden, kunnen vaak al heel snel leren steppen omdat het gewicht van een step heel laag zit. Kinderen die goed kunnen steppen, kunnen ook eenvoudiger leren fietsen zonder zijwieltjes.  

   Steppen is eigenlijk de eerste vorm van kennis maken met sporten en je sneller voortbewegen dan je lopend kunt doen. Dus naast het krijgen van meer evenwicht is het ook nog eens heel gezond.

   Is steppen veilig voor kinderen?

   Sinds de opkomst van de elektrische step is er veel discussie over hoe veilig steppen is voor kinderen. De steps die Micky Blue van het merk Microstep verkoopt zijn niet elektrisch en enorm veilig.  

   Kinderen kunnen zich eenvoudig in de buurt verplaatsen en doen dat meestal op de veilige stoep. Elke step is eenvoudig te stoppen en vallen komt weinig voor. 

   Ouders die bang zijn dat hun kind zich toch bezeert kunnen bijpassende kinderhelmpjes of kniebeschermers kopen, maar meestal is dit niet nodig. Het staat leuk en is net zoals de bijpassende fietsbel handig, maar kinderen worden zelf voorzichtiger als ze een keertje vallen. 

   Tip: Het is wel belangrijk dat de stoep of het park waar kinderen steppen voorzien is van gedegen asfalt of stoeptegels. De kleine wieltjes kunnen grote kuilen niet overbruggen, waardoor je op een iets hogere snelheid zelfs over de kop kunt slaan. Maar de meeste jongere kinderen letten hier zelf heel goed op, waardoor dit zelden tot nooit voor komt.  

   Waar moet je op letten bij de aanschaf van een step?

   Bij het kopen van een step is het net als bij het kopen van een fiets dat er een aantal dingen belangrijk zijn. Natuurlijk wil je dat de step er leuk uit ziet, maar er is meer. Hieronder staan de 5 belangrijkste tips en adviezen over de aanschaf van een step: 

   • De hoogte van het stuurtje  

   Natuurlijk ben je trots als jouw kind op een step kan rijden die bedoeld is voor een veel ouder kind. Maar dit is vragen om problemen. Vaak zit het stuurtje namelijk veel te hoog waardoor kinderen geen grip meer hebben. Koop daarom een step voor je kind waarbij het stuurtje op navelhoogte zit. Dat geeft de meeste controle over de step voor kinderen.    

   • Het gewicht van de step

   Net als met een motor, moet een step wel te hanteren zijn door kinderen. Steps voor oudere kinderen zijn vaak zwaarder omdat ze groter zijn en daar kunnen kinderen moeite mee hebben. De step moet eenvoudig recht te zetten zijn en eenvoudig te besturen zijn.   

   • Handvatten moeten dicht bij elkaar zitten

   Een veel voorkomend probleem bij de aanschaf van een step is dat de handvatten veel te ver uit elkaar zitten voor een kind. Kinderen moeten bij een step makkelijk met beide handen de handvatten vast kunnen houden. Oftewel, lekker dicht bij elkaar om de step goed te kunnen bedienen. 

   • Kwaliteit van materialen

   De ene step is echt de andere niet. Natuurlijk kun je een goedkoop stepje die in China gemaakt is kopen, maar let op de kwaliteit van materialen. Een step is bedoeld om een paar jaar mee te gaan en je wilt niet al de eerste week roest door een kleine beschadiging. Dan kun je step al na een paar weken bij het grofvuil zetten. 

   • Design van de step

   Kinderen willen plezier en trots zijn op wat ze hebben. Daarom doet het design er heel erg toe. Ze zien een step als een verlengstuk van wie ze zijn. Microstep is een merk die hier heel leuk op inspeelt. 

   Stunten met de kindersteps van Microstep

   De steps van Microstep zijn niet bedoeld om mee te stunten. Ten eerste omdat de kinderen vaak nog te jong zijn en ten tweede omdat het gevaarlijk is. Het is daarom ten zeerste te ontraden. Zelfs met een helm en andere beschermende kleding zijn steps er niet voor bedoeld. Ze gaan eerder stuk, kunnen beschadigen of erger nog, je kind kan een lelijke val maken. Maak daarom goede afspraken met je kind hoe deze de step kan en mag gebruiken. Bijvoorbeeld kun je afspraken om niet te stunten door:

   • Niet van een helling af te steppen
   • Niet op het gras te steppen
   • Niet op de openbare weg te steppen
   • Niet op een hobbelige of slechte weg te steppen
   • Niet van de stoeprand af te steppen
   • Niet vast te houden aan een fietser of - nog erger - een brommer

   Steppen moet een leuke en een sportieve bezigheid zijn en niet een manier om te laten zien hoe stoer je bent. Dat is ook precies hoe de steps van Microstep ontworpen zijn.

   Waarom verkoopt Micky Blue steps van Microstep

   Een eerlijk antwoord waarom Micky Blue de steps van Microsteps verkoopt is omdat ze te leuk zijn. Elk kind wordt er meer dan blij van. De steps zijn leuk als cadeautje, maken kinderen blij en zijn erg origineel. De vorm en uitstraling is alleen al leuk om naar te kijken omdat ze zo tot de verbeelding spreekt.  

   Het eenhoorn hoofd van Microstep maakt dat een meisje zich voelt alsof ze op haar eigen paard rijdt en de haai voor op de step laat jongetjes zich stoer voelen. Ze zijn zowel grappig als functioneel en als je kind moe is van het steppen, kun je zonder veel moeite de step een stukje dragen. 

   Steppen is onderdeel van kind zijn en dat is waarom deze steps absoluut in het assortiment van Micky Blue horen. Combineer dit met de prachtige omgeving van Oosterbeek, waar kinderen veilig kunnen spelen en je begrijp dat ieder kind een step verdient.     Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »