Fleurige kinderkleding van Blossom Kids

Wat de kindermode van Blossom kids zo populair maakt zijn niet alleen de fleurige prints.Het is het feit dat alle kleertjes onderling zo goed te combineren zijn. De kleuren uit de motiefjes komen telkens terug, ook in de effen leggings, tops, rokjes en shorts. Hierdoor kun je de outfit van je kleintje zo bont maken als je zelf wil. De kleuren en motieven matchen niet alleen met de huidige collectie maar ook met de voorgaande. Zo blijven de kinderkleren van Blossom altijd actueel!

Duurzaamheid is belangrijk bij kinderkledingmerk Blossom Kids

Jantien, de oprichtster van Blossom kids, wil vooral fleurige kindermode maken met oog voor alles dat groeit en bloeit. Door kinderkleding te ontwerpen en produceren die een kindertijd mee gaat, draagt ze graag bij aan een mooie toekomst waarin er ruimte is voor kinderen om op te groeien.

Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerd katoen. Maar ook door alle collecties met elkaar te laten matchen kunnen kleertjes van Blossom Kids doorgegeven worden aan andere kinderen. Zo blijven de kleertjes jarenlang actueel en makkelijk te combineren met kleren uit eerdere of latere collecties van Blossom. Blossom maakt kinderkleding voor kids t/m maat 146.

Blossom kids ontwerpt kindermode voor de capsule wardrobe

Bij Blossom kids geloven ze in de capsule wardrobe maar wat is dat eigenlijk?

Een capsule wardrobe is een selectie van meest essentiële en favoriete kledingstukken, die één seizoen mee gaan. Om je een idee te geven: Een capsule wardrobe voor een volwassenen bestaat officieel uit 37 kledingstukken die dus drie maanden in je kast hangen. Voor kinderen kan dit uiteraard meer of minder zijn. 

Waar komt het idee van de Capsule wardrobe vandaan?

De capsule wardrobe methode stamt uit de jaren ‘70 en is bedacht Door Susie Faux, eigenaresse van boetiek Wardrobe in London. Susie’s doel was om met een capsule wardrobe een garderobe te creëren met enkel kledingstukken van kwaliteit die goed passen bij je figuur en levensstijl. De term werd pas écht bekend door de Amerikaanse Courtney Carver, de bedenker van Project 333. Zij voelde zich ontevreden, had veel schulden en kreeg de diagnose multiple sclerose. 

Ze merkte dat stress haar symptomen verergerde en dus besloot ze het roer om te gooien. Ze begon met minimaliseren en ontdekte dat ze een overvolle kledingkast had waarvan ze het meeste nauwelijks droeg. Ze koos 33 kledingstukken uit haar garderobe en droeg drie maanden lang niets anders dan deze selectie. Haar ervaringen deelde ze op haar blog, dat weer anderen inspireerden om ook deze uitdaging aan te gaan. Inmiddels is Project 333 wereldwijd bekend geworden en heeft ze de capsule wardrobe echt op de kaart gezet.

Waarom gelooft Blossom kids in Capsule wardrobe?

Het leven met kinderen is al hectisch genoeg weten ze ook bij Blossom kids. Door de kledingkast van je kind of kinderen goed te organiseren voordat een nieuw seizoen begint, hou je in ieder geval een beter overzicht. Zowel in de kast als in je wasmand. De uitdaging van Blossom kids is om hun collectie lekker kleurrijk, simpel en van goede kwaliteit te maken. Zodat hun kleertjes aan het einde van het seizoen weer met gemak gerecycled kunnen worden naar de volgende capsule wardrobe.

Welke kinderkleding hoort er allemaal in een capsule wardrobe?

Eigenlijk alles wat kinderen dagelijks dragen, dus: jassen, truien, vestjes, shirts, broeken, rokjes, jurken en schoentjes. Wat er niet tot de capsulecollectie van kinderen wordt gerekend zijn de basics als: Rompertjes, sokjes, ondergoed, sportkleding en accessoires.

Wat zijn voordelen van een Capsule wardrobe in de kinderkamer?

Klinkt goed toch? Minder was om te vouwen maar wat zijn nou de echte voordelen van een capsule wardrobe voor je kroost?

  • Overzicht in de kledingkast

In het heerlijke hectische bestaan met kinderen is een beetje structuur wel fijn! Zeker op spitsuren als ‘s morgens vroeg en aan het einde van een lange dag! In plaats van wild te graaien in een uitpuilende kast waar je niks in kunt vinden. Is het heel prettig om te weten dat alles in de kast de juiste maat heeft en je alleen hoeft te graaien in de lievelings kleertjes van je uk.

  • Minder beslissingen als je haast hebt

Door minder kleren en alleen de juiste maatjes in de kast te hebben liggen hoef je minder lang na te denken over welke broek er bij welk truitje past. De collectie van Blossom kids helpt daar graag een handje bij, alles past namelijk bij elkaar. Zo hou je ‘s ochtends nog tijd over voor een extra kopje koffie en staan je kinderen er hip en comfy op!

  • Alleen correcte maten

Door de tijd te nemen per seizoen of in het begin per maat. Sta je niet nodeloos lang labeltjes te checken in de kleertjes. Of nog vervelender hijs je je kind in een veel te groot rompertje of doe je ‘m te kleine sokjes aan. Door de kledingkast van je kind in te richten volgens het Capsule principe grijp je nooit mis en heb je alles bij de hand. Of je nu een baby, peuter of kleuter hebt.

  • Kinderkleding die goed combineert

Door de garderobe van je kind of kinderen goed voor te bereiden met kleertjes uit collecties van bijvoorbeeld Blossom maar ook MarMar, Play up en Maed for mini, kun je eindeloos combineren en weet je zeker dat je kleintje het seizoen doorkomt in veel verschillende combinaties van hoge kwaliteit.

  • Minder was

Door meer kwaliteit kinderkleding te hebben en minder in kwantiteit te denken, heb je minder was en dat is minder stress en dat draagt ook nog eens bij aan een beter milieu! Daarbij raken kleertjes gemaakt van duurzaam katoen minder snel verwassen en gaan dus met gemak een heel seizoen mee.

Blossom kids bij Micky Blue in Oosterbeek

Bij Micky Blue vielen ze als een blok voor de leuke prints van Blossom kids. Ook de passie voor duurzame kinderkleding hebben ze gemeen. Dus of je nu op zoek bent naar de babyuitzet voor je eigen kleintje, een kraamcadeau voor een ander of misschien ook eens wil beginnen met een capsule wardrobe? Bij Micky Blue in Oosterbeek kun je terecht voor de laatste collectie en advies op het gebied van baby- en kindermode.